Overig

De type badpakken per lichaamstype

Het vinden van het perfecte badpak kan soms een uitdaging zijn. Met zoveel verschillende stijlen en ontwerpen kan het lastig zijn om te bepalen welk type badpak het beste bij jouw lichaamstype past. Gelukkig zijn er badpakken in allerlei vormen en maten, zodat iedereen er fantastisch uit kan zien en zich zelfverzekerd kan voelen op het strand of bij het zwembad. Hier zijn enkele tips om het ideale badpak te vinden op basis van jouw lichaamstype.

Peerfiguur

Voor vrouwen met een peerfiguur, waarbij de heupen breder zijn dan de schouders, zijn badpakken met een opvallend bovenstukje en een eenvoudige onderkant ideaal. Kies bijvoorbeeld voor een halternek badpak of een bandeau badpak met een gedurfde print of opvallende details aan de bovenkant om de aandacht naar boven te trekken.

Zandloperfiguur

Vrouwen met een zandloperfiguur, waarbij de schouders en heupen even breed zijn en een smalle taille hebben, kunnen vrijwel elk type badpak dragen. Kies voor een badpak met een diep uitgesneden halslijn om je decolleté te accentueren en een hoog uitgesneden broekje om je benen langer te laten lijken.

Appelfiguur

Voor vrouwen met een appelvormig figuur, waarbij het bovenlichaam voller is dan het onderlichaam, zijn badpakken met een A-lijn of een ruchesdetail aan de onderkant ideaal. Dit helpt om de aandacht weg te trekken van het buikgebied en meer nadruk te leggen op de benen.

Rechthoekig figuur

Vrouwen met een rechthoekig figuur, waarbij de schouders, taille en heupen ongeveer dezelfde breedte hebben, kunnen kiezen voor badpakken met ruches, plooien of andere details die de illusie van rondingen creëren. Een badpak met een riem of ceintuur om de taille kan ook helpen om meer vorm te geven.

Omgekeerde driehoek

Voor vrouwen met een omgekeerde driehoekfiguur, waarbij de schouders breder zijn dan de heupen, zijn badpakken met een opvallende print of patroon aan de onderkant ideaal. Dit helpt om de aandacht naar de heupen te trekken en meer balans te creëren tussen het boven- en onderlichaam.

Ontdek badmode voor elk lichaamstype

Of je nu een peerfiguur, zandloperfiguur, appelfiguur, rechthoekig figuur of omgekeerde driehoek hebt, bij Zwemkleding.nl vind je een uitgebreide collectie badmode voor elk lichaamstype. Neem een kijkje op onze website en vind het perfecte badpak dat jouw figuur flatteert en waarin jij je zelfverzekerd voelt!